Σχολιάστε

Μικροφωνική Αντιεξουσιαστών Αργολίδας για τη Villa Amalia

Με μικροφωνική και μοίρασμα 2 κειμένων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Ιανουαρίου ενημέρωση για τις καταλήψεις στο κεντρικότερο σημείο του Άργους.

antieksargolidas

Ακολουθούν τα κείμενα που μοιράστηκαν:

Η ΒΙΛΛΑ ΑΜΑΛΙΑΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ, ΤΗ ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΑΝΑΨΑΜΕ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΗ ΣΒΗΝΕΙ

Την Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012, με αφορμή μια ανώνυμη καταγγελία, αστυνομικές δυνάμεις εισβάλουν στην κατάληψη Βίλλα Αμαλίας, συλλαμβάνουν 8 άτομα τα οποία κατοικούσαν και φιλοξενούνταν στο χώρο και σφραγίζουν την πόρτα της κατάληψης. Μετά από την εξονυχιστική έρευνα, τα «ενοχοποιητικά» στοιχεία που οδηγούν τους συλληφθέντες στον εισαγγελέα με κακουργήματα, ήταν άδεια μπουκάλια μπύρας, σημαίες, αντιασφυξιογόνες μάσκες. Για άλλη μια φορά, καθημερινά αντικείμενα χρήσης μετατρέπονται σε τρομοκρατικά ευρήματα.

Αλλά το πράγμα δεν τελειώνει εκεί. Γιατί η Βίλλα, πέρα από ένα παλιό, κατειλημμένο κτήριο αποτέλεσε για 23 χρόνια χώρο αντίστασης και καλλιέργειας ιδεών και πρακτικών αντιτιθέμενων -κατ’ ελάχιστο- στον επιβαλλόμενο τρόπο ζωής. Έτσι λοιπόν, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ένας από τους κυριότερους μηχανισμούς επιβολής και χειραγώγησης συνειδήσεων, δε θα μπορούσαν να αφήσουν ασχολίαστο αυτόν το «θρίαμβο» της αστυνομίας, και κατ’ επέκταση του κράτους, επί της «ανομίας»… Οι τίτλοι στα δελτία ειδήσεων συναγωνίζονταν μεταξύ τους σε μέγεθος, βαφτίζοντας τα άδεια μπουκάλια σε μολότοφ, τις σημαίες σε ρόπαλα, τα χημικά του τυπογραφείου σε εύφλεκτο υλικό, ενώ παράλληλα προβάλλονταν “σοκαριστικές” εικόνες από κρεβατοκάμαρες και συναυλιακούς χώρους! Οι δημοσιογράφοι αναρωτιούνταν πώς είναι δυνατόν να συντελούνται τέτοιες παρανομίες στο κέντρο της Αθήνας, εκφράζοντας την ανακούφισή τους, που πλέον οι πολίτες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς.

Μακριά από αυτήν την λάσπη όμως, τι ακριβώς είναι η Βίλλα Αμαλίας;

Πριν από το 1990 ήταν ακόμη ένα παρατημένο κτήριο από το Δήμο Αθηναίων, από αυτά που αρχικά σαπίζουν και μετά γκρεμίζονται για να γίνουν είτε παρκινγκ είτε πολυκαταστήματα. Κάποια άτομα λοιπόν επέλεξαν να επενδύσουν το χρόνο και τη δημιουργικότητά τους για να δώσουν ζωή σε αυτό το ερείπιο, με κινητήρια δύναμη τις πεποιθήσεις τους και την αγωνία τους να στεγάσουν ατομικές και συλλογικές ανάγκες που δε χωράνε σε πρακτικές καταναλωτικές που έχουν ως κύριο σκοπό το κέρδος. Οι αίθουσες που δαιμονοποιήθηκαν, έχουν αποτελέσει στέγη ατόμων και έχουν φιλοξενήσει αμέτρητες πολιτικές εκδηλώσεις, συναυλίες, θεατρικά δρώμενα (όλα χωρίς αντίτιμο), έχουν γίνει πεδίο δημιουργίας σχέσεων και διάδοσης ανατρεπτικών ιδεών όπως η αυτοοργάνωση, η αντίσταση, η αλληλεγγύη. Και φυσικά η επιλογή για εκκένωση της συγκεκριμένης κατάληψης δεν είναι τυχαία, τόσο για το ρόλο που προαναφέρθηκε, όσο και για τη γεωγραφική της θέση στην πόλη. Εγκατεστημένη λίγα μέτρα παραπάνω από το κέντρο των χρυσαυγιτών, τον Άγιο Παντελεήμονα, αποτελούσε υπαρκτό εμπόδιο στις ρατσιστικές επιδρομές των φασιστών τα τελευταία χρόνια.

Και τι σε νοιάζουν εσένα όλα αυτά;            

Η πολιτική που δίνει εντολές για να εκκενωθούν ριζοσπαστικοί πολιτικοί χώροι είναι η ίδια που έχει κάνει την υγεία και την παιδεία προσβάσιμες μόνο στους οικονομικά ισχυρούς. Είναι η ίδια πολιτική που αφήνει καρκινοπαθείς χωρίς φάρμακα, σπίτια χωρίς ρεύμα, οικογένειες χωρίς σπίτια, ανθρώπους χωρίς αξιοπρέπεια. Που κατηγορεί ανθρώπους για άδεια μπουκάλια ενώ συγκαλύπτει οικονομικά εγκλήματα και καταπατά δικαιώματα, κεκτημένα χρόνια τώρα.

Η πολιτική αυτή θέλει να εκφοβίσει τις φωνές που ολοένα πληθαίνουν, είτε ασκώντας σωματική βία με τα τσιράκια της (αστυνομία, φασιστικές συμμορίες) και ψυχολογική βία απειλώντας με απολύσεις, μειώσεις μισθών και φακέλωμα, είτε εφευρίσκοντας τρομοκράτες και γιάφκες, πατώντας στην άγνοια, το φόβο και την όποια εμπιστοσύνη δείχνει ακόμα ο κόσμος στα ΜΜΕ.

Αν σε τρομοκρατούν οι άνθρωποι που αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή και μια άλλη, καλύτερη κοινωνία και επικροτείς τις πρακτικές του κράτους και όσων εξυπηρετεί, μάλλον όντως δε σε νοιάζουν και πολύ όλα αυτά. Μήπως να αρχίσεις να το σκέφτεσαι;

ΔΕΚΑ, ΕΚΑΤΟ, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΠΛΗΞΗΣ

Αντιεξουσιαστές/ριες Αργολίδας

villa_amaliasxherss

 

Φίλη συμπολίτισσα, φίλε συμπολίτη                                      

Είναι προφανές πως ο κρατικός μηχανισμός και τα κόμματα εξουσίας που τον στηρίζουν, όχι μόνο αδυνατούν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα των πολιτών, αλλά στην ουσία δεν θέλουν.

Μέσα από την οικονομική κρίση, δημιουργούν νέες σκληρότερες συνθήκες σκλαβιάς, κάτω από ψευδεπίγραφα οράματα ανάπτυξης. Ανάπτυξης για τους πολύ λίγους και πλήρους εξαθλίωσης για τους πολλούς. Δες μόνο στην γειτονιά σου πόσα καταστήματα κλείνουν καθημερινά, πόσοι απολύονται κάθε μέρα και πόσοι θα απολυθούν μέσα στο 2013.

Μέτρα καθημερινά, τους συνανθρώπους σου που αφαιρούν την ζωή τους, γιατί τους αφαίρεσαν το δικαίωμα να ζήσουν με σχετική αξιοπρέπεια. 2500, 3000, 3500…νεκροί απ την ημέρα που ξέσπασε η κρίση και ο αριθμός δυστυχώς θα αυξάνει.

Η μόνη απάντηση στην καπιταλιστική κρίση είναι η αυτοοργάνωση, η δημιουργία δεσμών αλληλεγγύης προς όλους τους κατατρεγμένους του καπιταλιστικού συστήματος. Τα κοινωνικά συσσίτια, την δυνατότητα ύπνου σε αστέγους, την προαγωγή ενός άλλου πολιτισμού που θα ανατρέπει τις ρίζες τους συστήματος που γεννά την αδικία και την εκμετάλλευση ανθρώπου απ άνθρωπο, την προσέφεραν και την προσφέρουν οι «κοινωνικοί χώροι και τα κοινωνικά στέκια», όπως η Βίλλα Αμαλίας κ.α.

Οι χώροι αυτοί, αυτόνομοι και αυτοδιαχειριζόμενοι, είναι τ` αγκάθι στην καρδιά του συστήματος και αυτό θέλουν να ξεριζώσουν, έχοντας στο πλευρό τους τα Μέσα Μαζικής «Ενημέρωσης» και πολιτικής τύφλωσης, κατασυκοφαντώντας όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στην αδικία και την καταπίεση.

Εμείς βρισκόμαστε μπροστά σου και σε ενημερώνουμε, χωρίς κουκούλες και τις άλλες βλακείες, που εφευρίσκει το σύστημα για να μας συκοφαντήσει. Ας σταθεί μπροστά σου ο Σαμαράς, χωρίς συστημική κουκούλα, που αρπάζει το καλύβι σου για να χορτάσει τους πλούσιους ευρωπαίους. Ας σταθεί μπροστά σου ο Βενιζέλος χωρίς τους αποδιοπομπαίους τράγους για τα εκατομμύρια στο εξωτερικό, ας σταθούν μπροστά σου όλοι αυτοί που υποστηρίζουν την στήριξη του καθεστώτος που σε μετέτρεψε σε σύγχρονο σκλάβο!

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ κι ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ απάντηση στην ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ 

 

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΡΙΕΣ, ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: