Σχολιάστε

Κάτω τα χέρια από τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και τα δημοκρατικά δικαιώματα!

307600_324637070974820_580000247_n

 

Ανακοινώσεις ,της Νεολαίας του ΣΥΝ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ  του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ  και του ΜΑΑ για τη νέα επιχείρηση της ΕΛΑΣ στη Βίλα Αμαλίας

Ημερομηνία: 09/01/2013
Νεολαία ΣΥΝ:Η νέα επιχείρηση της ΕΛΑΣ στη Βίλα Αμαλία, έδειξε τα πραγματικά άγχη των κ.κ. Σαμαρά και Δένδια. Έχουν άγχος να τσακίσουν οτιδήποτε και οποιονδήποτε αμφισβητεί την εξουσία τους και τα χολιγουντιανής έμπνευσης σχέδια της ΕΛΑΣ.

Σε μια περιοχή που η συμμορία της Χρυσής Αυγής αλωνίζει εις βάρος Ελλήνων και μεταναστών, το κράτος επιλέγει να ασχοληθεί μονάχα για να σπείρει τον τρόμο και τον εκφοβισμό.

Ο πρωθυπουργός και η ΝΔ, την ώρα που ανοίγουν τη στοργική αγκαλιά τους για να σώσουν το θεάρεστο τέκνο της μνημονιακής συναίνεσης, τον Β. Βενιζέλο, επιδίδονται σε ένα σαφάρι τρομοκρατίας και καταστολής, υπακούοντας στις παραινέσεις του ακροδεξιού λόμπι υπό τον -στενό σύμβουλο του Σαμαρά- Φ. Κρανηδιώτη.

Αναρωτιόμαστε μέχρι πού μπορεί να φτάσουν οι εμπνευστές του σχεδίου της «μηδενικής ανοχής» για να κρατήσουν την παραπαίουσα κυβέρνηση στα πόδια της.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν θα τους επιτρέψουν για πολύ ακόμα να μετατρέπουν τις γειτονιές μας σε κατεχόμενες περιοχές και τις πόλεις μας, σε σύγχρονα φρούρια.

Οι μέρες της αυθαιρεσίας και του ακροδεξιού τσαμπουκά με κρατικό μανδύα είναι λίγες και μετρημένες.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Κάτω τα χέρια από τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και τα δημοκρατικά δικαιώματα!

Ρεσιτάλ ολοκληρωτικού τύπου βίας έδωσαν για μια ακόμα φορά οι δυνάμεις καταστολής σε μια ακόμη επιχείρηση «ανακατάληψης» της βίλλας Αμαλίας. Με ενέργειες που μοναδικό στόχο έχουν να δείξουν ότι η βάρβαρη πολιτική τους θα επιβληθεί και η «τάξη θα πρυτανεύσει πάση θυσία» έπνιξαν την περιοχή στα χημικά, έσπασαν τις πόρτες του ιστορικού κτιρίου και έκαναν δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις. Παρόμοια ήταν η αντιμετώπιση και των αλληλέγγυων που έκαναν πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών. Ο Υπουργός «προστασίας της Χρυσής Αυγής» κ. Δένδιας και όλη η κυβέρνηση, μαζί με τον ανεκδιήγητο και επικίνδυνο «δήμαρχο των ΜΑΤ» κύριο Καμίνη, που όλες τις προηγούμενες ημέρες έδινε ρεσιτάλ «τσαμπουκά» στα κανάλια έχουν την πλήρη ευθύνη για την επίθεση των δυνάμεων καταστολής.

Την ίδια στιγμή το θέμα αποτέλεσε τηλεοπτικό θέαμα στα τηλεοπτικά πάνελς, όπου η «μηδενική ανοχή» ενάντια στην «ανομία» από όπου κι αν προέρχεται έχει γίνει ο συρμός των ημερών. Προκειμένου να δικαιολογηθεί η «ανομία», εκτός από την ποινικοποίηση των σημαιών, των ανακοινώσεων και των άδειων μπουκαλιών, σήμερα οι τηλεοπτικοί σταθμοί πρόσθεσαν επίσης τα αδικήματα της «ανάρτησης πανό» και το υβρεολόγιο (από δημοσιογράφο σε ζωντανή σύνδεση) κατά των καταληψιών και όσων βρέθηκαν εκεί ως αλληλέγγυοι.

Κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο προφανές: δεν ποινικοποιούν μόνο τις κινηματικές πρακτικές, αλλά τις ίδιες τις ιδέες που δεν τους είναι αρεστές!

Ας μην μας λένε ότι δήθεν «νοιάστηκαν» για την «απελευθέρωση» των χώρων. Βλέπουμε την υποκρισία τους στην αγορά της Κυψέλης που ρημάζει από τότε που «απελευθερώθηκε» από τους Καμίνη-Σαμαρά-Δένδια. Οι κατειλημμένοι αυτοί χώροι, όπως και οι δεκάδες άλλοι στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις είναι και μπορούν ακόμα περισσότερο να γίνουν κέντρα πολιτισμού, αλληλεγγύης και δράσεων ενάντια τον κοινωνικό αποκλεισμό, το φασισμό και το ρατσιστικό δηλητήριο. Καταλήψεις ανοιχτές και χρήσιμες στην τοπική κοινωνία. Καταλήψεις που αμφισβητούν το «ζωτικό χώρο» των κυρίαρχων προτύπων και να διαμορφώνουν στέρεα και πραγματικά κοινωνικά υποδείγματα ικανά να συσπειρώσουν και να ενεργοποιούν τους νέους, τους άνεργους, τους μαθητές. Να προβάλλουν τη δυνατότητα έκφρασης και δημιουργίας έξω και ενάντια στην εμπορικότητα και τους μηχανισμούς της αγοράς.

Αυτές τις τάσεις αντίστασης, αγώνα, αλληλεγγύης θέλει να χτυπήσει η ολοκληρωτική τρικομματική κυβέρνηση, με την πλήρη συμμετοχή και ευθύνη των «αριστερών» στελεχών της ΔΗΜΑΡ.

Άλλωστε, η νέα επίθεση έρχεται σαν συνέχεια της παραβίασης του πανεπιστημιακού ασύλου και της εισόδου των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ, το χτύπημα της μαχητικής διαδήλωσης των εργαζόμενων στα βιβλιοπωλεία και του συλλόγου τους, την Κυριακή στις 30.12, την ώρα της απεργίας και της μαχητικής πορείας στο κέντρο της Αθήνας και όλου του κλίματος άγριας καταστολής που δοκιμάζει να επιβάλλει ο Σαμαράς και οι συνιστώσες του.

Ο αγώνας για την δημοκρατία αποκτά όλο και πιο καθοριστική σημασία.

Να απελευθερωθούν άμεσα όλοι οι συλληφθέντες και να φύγει η αστυνομία από την περιοχή.

Αγώνας για τα δημοκρατικά δικαιώματα της εποχής μας ενάντια στον ολοκληρωτισμό της τροϊκανής διακυβέρνησης!

Γραφείο Τύπου  ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την ανακατάληψη της Βίλλας Αμαλία

“Η προσπάθεια ανακατάληψης της Βίλλας Αμαλία από ομάδα αντιεξουσιαστών αξιοποιείται από την κυβέρνηση στο πλαίσιο μιας επιχείρησης αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από το κορυφαίο σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ αλλά και της σκληρής εφαρμοζόμενης μνημονιακής πολιτικής.

Πρόκειται για μια στρατηγική έντασης, καταστολής και αντιπερισπασμού που όχι μόνο δεν λύνει προβλήματα αλλά δημιουργεί νέα και την οποία η κυβέρνηση θα ακολουθήσει μόνη της. Δεν θα αναδείξουμε σε μείζονα, ζητήματα ελάσσονος σημασίας τη στιγμή που η πλειοψηφία των νοικοκυριών κυριολεκτικά παγώνει επειδή δεν έχει να πληρώσει το ρεύμα ή να αγοράσει πετρέλαιο, ή την ώρα που κλείνουν δεκάδες επιχειρήσεις και ενώ εκατομμύρια άνεργοι συνθλίβονται στο περιθώριο της κοινωνίας. Η Βίλλα Αμαλία, που επί είκοσι δύο χρόνια δεν ενοχλούσε, τώρα αναδεικνύεται στο υπ’ αριθμό ένα ζήτημα, γελοία πράγματα.

Θέλουμε ταυτόχρονα να καταδικάσουμε κατηγορηματικά την συμβολική κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ.

Για μας ο δρόμος της υπεράσπισης της δημοκρατίας και των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας είναι ο δρόμος των ειρηνικών ενωτικών μαζικών αγώνων που βαδίζουμε με την πλειοψηφία των εργαζομένων και της νεολαίας”.

Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής:

: μηδενική ανοχή στην κυβερνητική βία.    

Η  ανακατάληψη της βίλλας  Αμαλίας    δεν έχει σχέση ούτε με την προστασία της περιουσίας του  Δημοσίου, άλλωστε η  κυβέρνηση που το επικαλείται την ξεπουλάει «αντί πινακίου φακής», ούτε έχει να κάνει  με τους κινδύνους που εγκυμονούν για την «έννομο» τάξη οι αντιεξουσιαστές.  Είναι  εξετάσεις που δίνει η τρικομματική κυβέρνηση στην τρόικα ότι είναι ικανή να περάσει  την πολιτική εξόντωσης  των εργαζομένων δια πυρός και σιδήρου.

Οι συλλήψεις πάνω από 100 νεαρών και η ποινικοποίηση της ανάρτησης πανό με τη βοήθεια που προσφέρουν οι τηλεοπτικοί «δικαστές» των ΜΜΕ  και «επίσημοι» εκπρόσωποι της κυβερνητικής πολιτικής, δείχνουν ότι η τρικομματική κυβέρνηση θέλει να ξεμπερδέψει με κάθε μορφής αμφισβήτηση της πολιτική της.

Η βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζει η Ε.Ε στη χώρα μας  και η εμμονή και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι έξοδος  από την κρίση και τη μόνιμη δυστυχία που έχει καταδικάσει το λαό  μπορεί να επέλθει μόνο στα πλαίσια της ευρωζώνης, έχουν αφαιρέσει κάθε ελπίδα από το λαό. Οι αντιστάσεις κάθε μορφής που εκδηλώνονται ακόμη πρέπει να συντριβούν, τα δημοκρατικά δικαιώματα δε συμβαδίζουν με την πολιτική της τρόικας. Αυτό είναι το μήνυμα της μηδενικής ανοχής του Δένδια. Πολιτική πυγμής είναι η ανακατάληψη της βίλλας Αμαλίας.

Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και ανατροπής καταδικάζει τη βία της τρικομματικής κυβέρνησης και καλεί το λαό και όλες τις δυνάμεις εκείνες που βλέπουν ότι η ευρωζώνη μάς έχει καταδικάσει σε διαρκή φτώχεια και ότι η φασιστικοποίηση της ζωής και απεμπόληση των δημοκρατικών δικαιωμάτων είναι απότοκος της πολιτικής αυτής, σε συμπαράταξη για τον  άλλο δρόμο. Προτού η ανακατάληψη της βίλλας  εγκατασταθεί στα μυαλά μας. Γιατί τότε θα είναι αργά.

Σάββατο, 12/1,  το ΜΑΑ καλεί τα μέλη του στα Προπύλαια σε συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες και διαμαρτυρίας για την κυβερνητική βία. Τα δημοκρατικά δικαιώματα κατακτώνται.

ΜΑΑ,   Τετάρτη 9.1 2013

 

·       Η  αν

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: