Σχολιάστε

Το Πραγματικό Πρόβλημα είναι η Επιβίωσή μας

Παραθέτουμε την ανακοίνωση – διαμαρτυρία των Ελλήνων Τσιγγάνων Άργους-Νέας Κίου σχετικά με την πρόσφατη σύσκεψη για την εγκληματικότητα που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Κίο Αργολίδας.

«Στην ευρεία σύσκεψη για την εγκληματικότητα που έγινε στην Νέα Κίο Αργολίδας, στις 17/11/2012, παρουσία των τριών βουλευτών του νομού και πολιτών της περιοχής, με μοναδικό θέμα την μεγάλη εγκληματικότητα και παραβατικότητα των τσιγγάνων, δεν θεώρησαν απαραίτητο να κληθούν να παρευρίσκονται τσιγγάνοι. Ούτε προηγήθηκε της σύσκεψης καμία επαφή με τους τσιγγάνους από κανέναν εκπρόσωπο της πολιτικής ηγεσίας τουλάχιστον, προκειμένου να ενημερωθούν για την δική τους άποψη για το βίαιο περιστατικό που έγινε αφορμή να ξεσηκωθούν εναντίον τους.

Σήμερα στις συνθήκες κρίσης όπου τα προβλήματα όλων, πολύ περισσότερο των τσιγγάνων έχουν τραγικά επιδεινωθεί, θα ήταν πιο χρήσιμη μια ευρεία σύσκεψη, όπου θα ακούγονταν οι προτάσεις μας και θα αναζητούσαμε όλοι μαζί τη λύση στο πραγματικό πρόβλημα που είναι η επιβίωσή μας, και είναι η κύρια αιτία της όποιας παραβατικότητας, όχι μόνο των τσιγγάνων.

Έχοντας αποδείξει στην πράξη ότι συμβιώνουμε ειρηνικά με τους συντοπίτες μας , μεμονωμένα περιστατικά παραβατικότητας δεν δικαιολογούν το φόρτωμα στις πλάτες μας όλης της εγκληματικότητας του νομού Αργολίδας.

Είναι επικίνδυνο να δίνουν διαστάσεις δυσανάλογες με την σημασία τους και να στρέφουν όλη την κοινωνία εναντίων μας, μετατρέποντας μας σε αποδιοπομπαίο τράγο.

Συναντήσεις βουλευτών με υπουργούς και δελτία τύπου όπου ζητάνε να παρθούν μέτρα καλύτερης αστυνόμευσης, δεν αντιμετωπίζουν την ουσία των προβλημάτων αλλά αντίθετα μπορούν να οδηγήσουν σε επιδείνωση αυτών και το χειρότερο να γίνουν μια ακόμη αφορμή για την καταστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων…»

Βασίλης Ζαφειρόπουλος

Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΑΡΓΟΥΣ-Ν.ΚΙΟΥ»

Ν. Κίος,  22/11/2012

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: